Bine ați venit în noua mea lume , acolo unde eu sper să fie un loc de relaxare totală, atât pentru mine cât și pentru cititoarele acestei pagini.
Veți găsi aici rețete de prăjituri,rochii,pantofi,vise și bineînțeles,subiecte de conversație :)). Deci într-un cuvânt o adevărată enciclopedie a femeii :)).
Vă aștept să ne petrecem timpul împreună, la o discuție și o cafea,urmărind poze sau rețete noi, care să ne ajute să pierdem timpul mai ușor.




































vineri, 14 septembrie 2012

Chec de lămâie

           Ingrediente (pentru chec):    250g.margarină vegetală
                                                    200g.zahăr
                                                    1 praf de sare
                                                    1 lingură coajă  rasă de lămâie
                                                    2 plicuri zahăr vanilat
                                                    4 ouă
                                                    250-300g. făină
                                                    2 lingurițe praf de copt
                                                    50 ml. lapte.
          Ingrediente(pentru glazură):  50g.margarină vegetală
                                                    50g. zahăr pudră
                                                    50 ml.zeamă lămâie.              


          Preparare:Se încălzeşte bine cuptorul.Se amestecă margarina cu zahărul,sarea,coaja de lămâie și zahărul vanilat.Se adaugă ouăle unul câte unul,făina,praful de copt stins cu puţină zeama de lămâie și se pun în compoziția de mai sus.Se adaugă apoi laptele și se amestecă bine.Se unge forma de chec cu margarină și tapetată cu făină.Se toarnă aluatul  și se coace aproximativ 50 min. la 160-175C
(depinde de cuptor).
         Pentru glazură:Într-o oală mică pui să se topească la foc mic margarina cu zahărul pudră și sucul de lămâie.Când s-au topit toate le iei de pe foc.
         Când e checul gata, se scoate din cuptor și se pune glazura de lămâie .Se lasă să se răcească ,se desprinde de pe margini și se pune pe un platou.
                 
                                   








                                                                                                                                                                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu