200g.zahăr
1 praf de sare
1 lingură coajă rasă de lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
4 ouă
250-300g. făină
2 lingurițe praf de copt
50 ml. lapte.
Ingrediente(pentru glazură): 50g.margarină vegetală
50g. zahăr pudră
50 ml.zeamă lămâie.
Preparare:Se încălzeşte bine cuptorul.Se amestecă margarina cu zahărul,sarea,coaja de lămâie și zahărul vanilat.Se adaugă ouăle unul câte unul,făina,praful de copt stins cu puţină zeama de lămâie și se pun în compoziția de mai sus.Se adaugă apoi laptele și se amestecă bine.Se unge forma de chec cu margarină și tapetată cu făină.Se toarnă aluatul și se coace aproximativ 50 min. la 160-175C
(depinde de cuptor).
Pentru glazură:Într-o oală mică pui să se topească la foc mic margarina cu zahărul pudră și sucul de lămâie.Când s-au topit toate le iei de pe foc.
Când e checul gata, se scoate din cuptor și se pune glazura de lămâie .Se lasă să se răcească ,se desprinde de pe margini și se pune pe un platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu